בפברואר 2021 הודיעה טסלה כי היא מתכוונת לאפשר קניית מכוניות באמצעות ביטקוין. חודש לאחר מכן צייץ אילון מאסק בטוויטר: “You can now buy a Tesla with Bitcoin”. הציוץ הוביל לזינוק בשער המטבע, לשער של יותר מ-56,000$. חלפו חודשיים, ומאסק שוב צייץ בסוגיית הטסלה והביטקוינים – אבל הפעם הודיע כי האופציה לקנות את המכונית המתקדמת עם המטבע המתקדם מבוטלת, לטענתו בגלל המחיר הסביבתי הגבוה של כריית הביטקוין. היזם התזזיתי הצהיר כי הוא שוקל לאפשר רכישות בטסלה עם מטבעות דיגיטליים אחרים בעלי חותם סביבתי נמוך יותר, ולהחזיר את הביטקוין לתמונה אם טביעת הרגל האקולוגית שלו תפחת. בשלב זה מחיר הביטקוין צנח לסביבות ה-30,000-35,000$.
אגב, גם לאחר הביטול הנ”ל, טסלה המשיכה להחזיק כמות לא מבוטלת של המטבע הקריפטוגרפי הפופולרי – בסוף 2021 ההון של טסלה כלל ביטקוין בשווי של כ-2 מיליארד דולר.
עוד לפני שקנה את הרשת החברתית, אילון מאסק היה פעיל מאוד בטוויטר. לא מעט ציוצים שלו עסקו בשוק הקריפטו – וחוללו בו טלטלות של ממש. ביוני 2021, מעט לאחר שחזר בו מהמוכנות לאפשר קניית טסלה בביטקוין, פרסם מאסק מם עם זוג שעובר פרידה, עם ציטוט משיר של לינקין פארק, אימוג’י של לב שבור – והאשטאג #ביטקוין. הפרשנות המתבקשת הובילה לירידה מידית של כ-6% בשער הביטקוין, וגם מטבעות מבוזרים אחרים איבדו אחוזים ניכרים משוויים – הטת’ר נחלש בכ-6% והדוג’קוין בכ-9%.
חלפה חצי שנה, ומאסק הודיע, או ליתר דיוק צייץ, שטסלה תתחיל לקבל תשלומים בדוג’קוין עבור מרצ’נדייז. שער המטבע, שנוצר כבדיחה, זינק ב-20%. כעבור 6 חודשים נוספים שוב הקפיץ ציוץ של מאסק את שער המטבע הדיגיטלי החביב עליו: “אמשיך לתמוך בדוג’קוין”, כתב היזם – ובתוך 3 דקות שווי השוק של מטבע זה עלה בכ-350 מיליון דולר (ועד סוף יום המסחר נוספו עוד קרוב לחצי מיליארד דולר). גם בעקבות הפרסומים על רכישת טוויטר ע”י מאסק עלה שער הדוג’קוין באופן משמעותי – אבל יש גם משקיעים שמאסו בהתנהלות של מאסק ואף הגישו נגדו (ונגד טסלה ו-SpaceX) תביעה בגין מעשי הונאה סביב הדוג’קוין.
הדעתנות של מאסק בהקשר של המטבעות המבוזרים באה לידי ביטוי גם בהתנגדות נחרצת למיסוי שוק הקריפטו. בקיץ 2021 פורסם כי הנשיא ביידן שוקל הטלת מס על השקעות דיגיטליות על-מנת לממן השקעות עתק בתשתיות. על-פי הערכות שונות מס שכזה, אם יוטל, יניב כ-40 מיליארד דולר לקופת המדינה, אולם מאסק כינה את יוזמת החקיקה כנחפזת.
כדאי לדעת שלא רק אילון מאסק משפיע על שוק הקריפטו. לא מעט סלבריטאים מוכרים פרסמו מוצרים מבוזרים כאלה ואחרים ואפילו היו שותפים למיזמים שונים. ביניהם: מאט דיימון (“העושר הולך עם האמיצים”), סנופ דוג, סטף קרי, קים קרדשיאן (שנתבעה גם היא בגין הונאת קריפטו), ג’סטין ביבר, אשטון קוצ’ר, לברון ג’יימס, גווינת’ פאלטרו, ג’ימי פאלון ואמינם. גם לארי דיוויד – מי שעומד מאחורי אחת התוכניות שהגדירו את סוף המאה ה-20, סיינפלד – הפך לפרזנטור של פלטפורמת מסחר בקריפטו. בפרסומת ששודרה במחצית הסופרבול של 2022, גילם דיוויד דמויות שונות בהיסטוריה שלועגות להמצאות כמו הגלגל, האסלה, הקפה והדמוקרטיה – והשורה התחתונה של הפרסומת הייתה “אל תפספסו את הדבר הגדול הבא”, המסחר בקריפטו.
עם התפתחות הטכנולוגיה והתקדמות העולם הפיננסי נכנס לחיינו כוכב חדש - המטבע הדיגיטלי. מטבע דיגיטלי כשמו כן הוא, מטבע קיים בעולם הדיגיטלי, את המטבעות הדיגיטליים אנחנו שומרים בארנק הדיגיטלי שלנו ואנו יכולים להעביר אותם או לקבל אותם מכל מקום בעולם ובכל רגע נתון
מה זה ארנק דיגיטלי? מה ההבדל בין ארנק קר לארנק חם? איך מתפעלים את הארנק ואיפה קונים ארנק דיגיטלי - המדריך המלא שיענה על כל השאלות שלכם
איך קונים ביטקוין? איך משקיעים בביטקוין? אלו שאלות שחוזרות על עצמם שוב ושוב הכנו עבורכם את המדריך היחיד שתצטרכו בכדי לצאת לדרך