השימוש העיקרי במטבעות המבוזרים הוא כהשקעה. כמו בכל מצב שבו מחפשים מוצר פיננסי שמטרתו היא תשואה מרבית ומינימום סיכון, בין אם לטווח קצר ובין אם לטווח ארוך יותר, ההמלצה היא להשוות בין מספר חלופות – הכלל הזה נכון כשקונים מניות, כשבוחרים קופת גמל להשקעה, כשמחליטים באיזו קרן פנסיה להפקיד מדי חודש – וגם כשקונים מטבע דיגיטלי. למעשה, המורכבות של שוק הקריפטו, המאפיינים הייחודיים שלו והתנודתיות הגבוהה, מחייבים השוואה מקיפה ומעמיקה ככל האפשר.
השוואה בין שני מטבעות דיגיטליים (או יותר) מחייבת התייחסות לשורה ארוכה של פרמטרים רלוונטיים.
פרמטר אחד הוא היקף המסחר המטבע. יחד עם זאת חשוב להתייחס בזהירות לנתונים השונים שמפורסמים ביחס להיקפי המסחר – ישנם מחקרים לפיהם חלק לא מבוטל מהעסקאות הן פיקטיביות. פרמטר שני הוא האופן שבו מיוצר כל מטבע דיגיטלי, וכן הכמות המרבית האפשרית (הביטקוין למשל מתוכנן כך שבשנת 2040 יושלם תהליך הכרייה שלו, ובסך הכל יהיו בעולם 21 מיליון ביטקוינים).
עוד פרמטר הוא מערך האבטחה של כל מטבע מבוזר. שיקול נוסף הוא קצב יצירת הבלוקים – עסקאות במטבעות דיגיטליים מתבצעות באמצעות טכנולוגיית הבלוקצ’יין, שרשרת בלוקים, וככל שהמהירות של יצירת הבלוק גבוהה יותר כך ניתן לבצע יותר עסקאות בפרק זמן נתון ופוטנציאל הצמיחה של המטבע הספציפי גבוה יותר.
לכל מטבע דיגיטלי יש WhitePaper שבו מפורט כל המידע הרלוונטי אודותיו. קריאת מסמך זה מספקת בסיס להבנה ראשונית של מידת הרצינות של אותו מטבע, המאפיינים שלו והסיכויים להפיק ממנו תשואה מרשימה לטווח ארוך.
כך לדוגמה קריאת ה-WhitePaper של הביטקוין וזה של הקרדאנו מגלה מספר הבדלים בין שני מטבעות מבוזרים אלה: בביטקוין הכמות המרבית של המטבעות היא כאמור 21,000,000, וכל מטבע ניתן לפיצול ל-100,000,000 חלקים. בקרדאנו ניתן להגיע ל-45 מיליארד מטבעות, וכל מטבע ניתן לפיצול למיליון יחידות. לגבי ייצור מטבעות – ביטקוין נכרה על-ידי מי שמוצא בלוק בהתאם לכמות הבלוקים שכבר קיימים בתוך הסירקולציה, ואילו קרדאנו נכרה על-ידי כורה שנבחר על-ידי אנשים בעלי 2% ומעלה (ככל שיש יותר מטבעות, כך ההשפעה על בחירת הכורים עולה). המהירות של הבלוקים בביטקוין היא 9.5 דקות, ובקרדאנו – 20 שניות. מנגנון האבטחה של הביטקוין מבוסס על טכנולוגיית הבלוקצ’יין ואילו של הקרדאנו על הבחירה הדמוקרטית בכורים (אגב, קרדאנו הוא שמה של הפלטפורמה, והמטבע עצמו נקרא אדה).
עוד השוואה מעניינת היא בין הביטקוין לאת’ריום – פלטפורמה שעלתה לאוויר ב-2015 אחרי שנתיים של פיתוח (ע”י צוות בראשות ויטליק בוטרין שהיה בתחילת הפיתוח בסך הכל בן 19). הבדל משמעותי אחד הוא שכמות הביטקוין כאמור מוגבלת, בעוד האת’ריום מתוכנן כך שאין הגבלה על כמות המטבעות (אם כי קצב הייצור הולך ופוחת עם הזמן). גם מבחינת מרווח הזמן בין בלוקים יש הבדל משום שבאת’ריום הוא עומד על 15 שניות בלבד.
הדגש החשוב ביותר לגבי מסחר במטבעות דיגיטליים הוא התבססות על ידע. ראשית כדאי לצבור ידע כללי לגבי שוק הקריפטו, ובפרט כאמור ההבדלים בין המטבעות המבוזרים השונים, ולאחר מכן רצוי מאוד להתעדכן באופן קבוע משום שמדובר בשוק תזזיתי שהשינויים בו רבים. רק למידה והתעדכנות מתמדת יבטיחו קבלת החלטות מיטבית – ומיצוי הפוטנציאל של המטבעות החדשניים.
עם התפתחות הטכנולוגיה והתקדמות העולם הפיננסי נכנס לחיינו כוכב חדש - המטבע הדיגיטלי. מטבע דיגיטלי כשמו כן הוא, מטבע קיים בעולם הדיגיטלי, את המטבעות הדיגיטליים אנחנו שומרים בארנק הדיגיטלי שלנו ואנו יכולים להעביר אותם או לקבל אותם מכל מקום בעולם ובכל רגע נתון
מה זה ארנק דיגיטלי? מה ההבדל בין ארנק קר לארנק חם? איך מתפעלים את הארנק ואיפה קונים ארנק דיגיטלי - המדריך המלא שיענה על כל השאלות שלכם
איך קונים ביטקוין? איך משקיעים בביטקוין? אלו שאלות שחוזרות על עצמם שוב ושוב הכנו עבורכם את המדריך היחיד שתצטרכו בכדי לצאת לדרך